luni, 22 septembrie 2014

Oboseala

     Ma simt cuprinsa de cea mai mare oboseala pe care am avut-o vreodata. Simt cum ma topesc si mi-e rau, mi-e rau. 
     Ma simt biruita in lupta cu diabetul si neimplinita in unele aspecte esentiale ale vietii.
     Lupta pentru glicemii bune a devenit crancena si fara succes...dupa deja traditionalul sezon de hiperglicemii la tara. Desi au fost doar 18 zile, mi s-a parut mult. Si culmea ca am fost relaxata, totul a fost minunat...mai putin glicemiile.
      Diabetul meu papa bani, timp, neuroni si ma crantane de-a intregul. Nici nu stiu ce va mai fi. Totul oscileaza intr-un ritm ametitor incat chiar am obosit. Sensibilitatea la insulina este cand extrema, cand incapatanata la o colaborare de bun simt cu actiunea insulinei.
        Chiar imi doresc enorm sa obtin pompa de insulina pentru care am depus dosar in august. Astept si atat. As mai putea face ceva, stiti voi...Dar nu.
        Ma simt singura in lupta cu diabetul si mi-as dori ca cineva sa stie un raspuns la hiperglicemiile induse de stres. Este frustrant sa nu existe o solutie. Singura victorie obtinuta in aceasta situatie a fost ameliorarea cam cu 50% a hiperglicemiilor cu Antistres de la Dacia Plant.Adica o medie de 150-160, in loc de 220 mg/dl.
         Si totul devine si mai frustrant daca iau in considerare mult dorita sarcina care se lasa asteptata si poate e mai bine asa. Dupa ce am reusit sa ajung la 6,7 acum sigur am depasit 7 la glicata.
         Imi cer scuze cui va citi aceasta postare plangacioasa , sunt in agonie.
         As vrea sa fie doar astenie de toamna, insa mi-e teama ca problemele sunt reale. Ca drept dovada furunculul cu care m-am luptat 3 saptamani si ciuperca de la o unghie de la picior, adica pot avea si eu complicatii daca mai continui asa. Da, e serioasa treaba.
          Dau anunt: am nevoie de o glicata sub 6,5. Una de calitate, fara hipo hiperglicemii accentuate.

vineri, 5 septembrie 2014

5 septembrie

  Toata noaptea am stat pe 190 si desi auzeam bazaitul lui Dex, nu ma puteam ridica sa fac corectie.In cele din urma am reusit la ora 6am sa fac 3u de NovoRapid care in mod neasteptat si-au facut efectul destul de bine, astfel ca m-am trezit apropape de ora 9 cu 114, ceea ce nu era deloc rau. Eram in dilema daca sa mentin Lantusul marit la 15u sau cum...
    Am facut 14 u pentru a nu risca hipogicemii. 
     Astazi am luat Relxatsizambitor, un comprimat la 2-3 ore , si am putut observa cum glicemia se apropia de valori mai bune atata timp cat simteam actiunea plantelor respective.
    Astazi a fost ceva mai bine, desi nu pot fi inca  numite glicemii in tinte. Sunt insa bucuroasa ca a fost ceva mai bine.
     Maine vreau sa revin la doza de 13u Lantus si cand i-am povestit acest lucru prietenei mele ea si-a amintit de cazul unei pisicute cu diabet ale carei glicemii in loc sa scada mai mult cresteau cu cat mareau dozele de insulina si care au scazut cand au scazut dozele. Ca si cum organismul ar fi staruit sa mentina un anumit nivel de glucoza in sange indiferent de cata insulina s-ar injecta. 
       Daca nu scad glicemiie voi mari iar doza de Lantus.
        Sper sa scap de aceste hiperglicemii rebele.

joi, 4 septembrie 2014

O victorie si o infrangere

Dupa ce ultima glicata a fost frustrant de mare, 7,4 desi media glicemiilor ar fi indicat o glicata de 6, a urmat o luna de lupta indarjita impotriva oricarei hiperglicemii. 
     Am marit bazala cu o unitate, adica am facut 13 u Lantus si am stat la limita hipoglicemiilor si de ce sa nu recunosc, am avut si ceva hipoglicemii de 55 pe care le tolerelez destul de bine.
    Ieri am repetat glicata si a fost 6,7 ceea ce mi-a dat sperante dar in acelasi timp m-am amarat ...
     Pentru ca saptamana aceasta am avut parte de deja traditionalele hiperglicemii rebele de sedere la tara...
    Scriu de pe tastatura blue tooth conectat la telefon iar pe ecran literele imi apar enorme in incercarea de a pastra dimensiunea mare a literelor pe care le folosesc pe blogurile mele.
    Imi gasesc foarte greu ideile dupa ce am fiert de o saptamana in glicemii mari.
     Inca din autocar, in drum spre tara am trecut pe hiperglicemii.
       Simptomele se prezinta i felul urmator si sunt o curiozitte dupa cum a zis si doamna doctor:capat o rezistenta foarte mare la insulina si pare ca oricata as face glicemiile nu raman decat cat vor ele. Am marit Lantusul la 15 u si fac rapida cam cate 2 u la doua ore dar pare sa nu se intample nimic spre ameliorare.Nu pot mari nici bazala cat ar trebui, oare cat,,,, pentru ca ocazional aceasta situatie se prabuseste(din experienta anilor trecuti). In concluzie nu imi ramane decat sa ma intep non stop cu rapida in speranta ca voi reusi sa corectez ceva.
       Ieri am iesit in oras, in Dorohoi, si am facut glicata. Am cumparat de la un magazin naturist un supliment antistres, Zambitor si relaxat de la Dacia Plant, in speranta ca poate cauza e un stres ascuns datorat schimbarii orasului. Ma simt, culmea, foarte reaxata, mi-e foarte bine, exceptand efectul hiperglicemiilor. Dar probabil acesta e rodul efortului facut de organism pentru a se adapta, concretizat printre altele prin glicemii mari. Bine, si ai mei se poarta foarte frumos, se bucura de baietelul meu, ce sa zic, nu am motive sa cartesc.
    Acum, ori scrisul pe blog e hipoglicemiant ori si-au facut efectul comprimatele...
    Nu mi-au placut niciodata medicamentele care sedeaza cat de putin. Cred ca acestea nu sedeaza, mi-e doar somn natural si...glicemia e in prmiera 128....Sper sa aiba efect...dar ce fac cu ajustarea dozelor? de parca nu ar fi destula glucoza..
        Aceasta ma supara cel mai mult la situatia aceasta , ca nu stii niciodaa cand se prabuseste rezistenta la insulina si ramai cu doze criminale de insulina in corp. Adineauri cand am vazut sageata coborand usor am si luat 5 Ch...Acum este 131,, daca nu am avut ce face.
     Inainte de plecarea la tara am experimentat si doua hipoglicemii urate care mi-au improspatat hipofobia. Incerc sa pun ratiunea la treaba de cate ori vad, desi nu prea se mai intampla asta, sageata descendenta.
      Voi incerca sa iau in continuare Zambitor si relaxat poate poate. Contine sunatoare, ginseng,passiflora, lavanda,soc,tei,dioxid de siliciu coloidal,roinita ulei esential, unele extracte, altele parti de planta macinata.
       156 in crestere si e ora 1am fara 20...